Over Ons

Als Huisartsenpraktijk Elim proberen wij een zo goed mogelijke medische zorg aan onze patiënten te verlenen. Wij maken ons sterk voor het handhaven en waar mogelijk uitbreiden van onze zorgverlening, dicht bij huis en voor het gemak van onze patiënten.

In 2011 zijn wij verhuisd naar onze nieuwe praktijkruimte. Achter de schermen zijn wij druk bezig geweest om de nodige voorwaarden te scheppen om nieuwe diensten te kunnen starten of bestaande diensten uit te breiden.

Uitbreiding zorgaanbod
Meer en meer diagnostiek en verrichtingen vinden nu plaats in onze huisartsenpraktijk. Zo kunnen onze patiënten tegenwoordig bij ons op de praktijk terecht voor het maken van een rust ECG (hartfilmpje), een longfunctieonderzoek (spirometrie), enkel-arm-index meting (voor het bepalen van vaatproblemen), HbA1c-gehalte bepaling (bloedtest voor diabetes), een bloedtest voor het signaleren van ontstekingen (CRP) en fundusfoto’s. Ook introduceerden wij al geruime tijd geleden de 24-uurs bloeddrukmetingen en 24-uurs ECG registratie (Holter registratie). Daarnaast worden er tegenwoordig op de praktijk meer kleine chirurgische verrichtingen gedaan, en meer gewrichts-en peesinjecties gegeven.

Meer diagnostiek en verrichtingen op de huisartsenpraktijk komt de patiënt direct merkbaar ten goede. Het betekent meer zorgaanbod dicht bij huis en veelal geen eigen risico van toepassing.

Organisatorische veranderingen in de praktijk
Ons team bestaat niet meer enkel uit huisartsen en assistenten. Er is ook een praktijkondersteuner somatiek (POH-S) werkzaam op onze praktijk. De huisarts kan een patiënt doorsturen naar de praktijkondersteuner somatiek voor verdere behandeling en begeleiding voor chronische aandoeningen als astma, diabetes, COPD, hart- en vaatziekten. Daarnaast kan de POH-S de huisarts ondersteunen bij ouderenzorg, en patiënten begeleiden bij het stoppen met roken.

Daarnaast hebben wij ook een praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) op de praktijk. Zij ondersteunt de huisarts bij de begeleiding en behandeling van patiënten met lichte psychische klachten, zoals bijvoorbeeld depressie, angsten, eenzaamheid, en rouw.

Tot slot hebben we tegenwoordig ook een praktijkmanager. Zij houdt zich bezig met organisatieontwikkelingen, personeelszaken en het ondersteunen van de huisartsen en medewerkers op verschillende gebieden. U kunt haar in de praktijk tegenkomen op maandag en donderdag maar af en toe ook op andere dagen.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann
Menu